Κρέμα βανίλια με φαγόπυρο με 2 μονάδες από το φαγόπυρο και το γάλα!
Υλικά
1 κούπα (200ml) γάλα με 1.5% λιπαρά
2 κουταλιές αλεύρι φαγόπυρου
1 κουταλιά ζάχαρη καρύδας ή φυσικό γλυκαντικό στέβια (όσο θέλουμε)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή σποράκια από λoβό βανίλιας
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα και το αλεύρι φαγόπυρου.
Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή τη στέβια και το εκχύλισμα ή τα σποράκια βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αν βάλουμε στην κρέμα Στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θερμίδες. Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.
Πηγή:https://www.enter2life.gr