Γαλατόπιτα με 2 μονάδες από το γάλα και το σιμιγδάλι!
Συνταγή από Αμάντα Καννά
Υλικά:
- 1 λίτρο γάλα
- Χυμό κ ξύσμα από ένα λεμόνι
- 3 βανίλιες
- 1 ξύλο κανέλας
- 120 γρ φρουκτόζη
- 250 γρ σιμιγδάλι
Για τη σάλτσα φράουλας:
- Φράουλες
- λίγο νερό
- γλυκαντικό
- 1 ξύλο κανέλας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τα βάζουμε όλα (εκτός από το σιμιγδάλι) σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 180° για 40-45 λεπτά στην τελευταία σχάρα του φούρνου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι φράουλας: κόβουμε τις φράουλες σε κομμάτια σε κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν (εγώ δεν τα αφήνω πολύ για να μη λιώσουν) αφαιρούμε τις φράουλες και προσθέτουμε γλυκαντικο (εγώ έβαλα ζάχαρη καρύδας) και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι, και στο τέλος ξαναβάζουμε μέσα τις φράουλες.