Τηγανίτες με πατάτα με 2 μονάδες από τις πατάτες και το βούτυρο!
Υλικά για 4 άτομα:
-1 κούπα τριμμένη σελινόριζα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
-½ κ.γ.αλάτι με σέλινο (selery salt)
-3 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο
-2½ κούπες πατάτα ξεφλουδισμένη και χοντροτριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλάτι με σέλινο και την πατάτα.
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 εκ. περίπου,βάζουμε 1½ κουτ. σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε τη μισή ποσότητα της τριμμένης πατάτας ομοιόμορφα.
Από πάνω βάζουμε τη σελινόριζα και στο τέλος την υπόλοιπη πατάτα.Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και πιέζουμε ελαφρά με μια ξύλινη σπάταουλα.
Αν χρειαστεί ισιώνουμε λίγο γύρω γύρω για να είναι ομοιόμορφη.
Τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα
Βάζουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις λιώσει, γλιστράμε την τηγανίτα από το πιάτο για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 6-7 λεπτά.Τη βάζουμε σε στργγυλή πιατέλα,αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε στα 4 και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.Buon apettito!!!