Δροσερή Σαλάτα με Πλιγούρι -Ταμπουλέ με 3 μονάδες από το πληγούρι, το καλαμπόκι και το λάδι.
Υλικά:
1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμπόκι (δείτε τα επιτρεπόμενα σε κονσέρβα εδώ)
2-3 φρέσκα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
1 αγγούρι κομμένο σε κύβους
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί καλά και χωρίς να έχει βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε μέσα το πλιγούρι ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Όση ώρα περιμένουμε να γίνει το πλιγούρι μας κόβουμε τα λαχανικά μας και ψιλοκόβουμε τα φύλλα δυόσμου. Προσθέτουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ μπολ. Στραγγίζουμε το πλιγούρι σε ένα τρυπητό. Προσθέτουμε το πλιγούρι στο μπολ με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή