Φαρφάλες με φασολάκια, κεφαλοτύρι και δυόσμο με 3 μονάδες από τα ζυμαρικά, το τυρί και το λάδι!
Υλικά:
-
- 500 γρ. πένες ή φαρφάλες ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 500 γρ. (ζυγισμένα ακαθάριστα) φασολάκια, προτιμότερο μπαρμπούνια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 3 – 4 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
- 3 μέτριες ντομάτες, σφιχτές, κομμένες σε μετρίου μεγέθους κύβους
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δύοσμο, ψιλοκομμένα, ή εναλλακτικά 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 – 150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο, ή φέτα, θρυμματισμένη
Διαδικασία:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα φασολάκια για περίπου 8 – 9 λεπτά, ίσα – ίσα να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν. Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα σκόρδα, για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, ίσα-ίσα να αρωματίσουν το λάδι. Τα αφαιρούμε και τα πετάμε. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά, ανακατεύοντάς τα με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν λίγο. Βάζουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να πιει το φαγητό τα υγρά του και να «μελώσει» κάπως η σάλτσα. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον δυόσμο και ανακατεύουμε απαλά ώστε να αναμειχθούν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Πηγή gastronomos