Η κιμαδόπιτα της Εύας με 2 μονάδες απο το φύλλο και τον κιμά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό λόγω φύλλου (μέχρι 3 κανονικά κομμάτια)!!
Υλικά:
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 750γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 6 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κ.σ πελτέ
- 1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1/2 μασάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
-
-
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο και τις πιπεριές και τις αφήνουμε μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε τον κιμά,το τριμμένο καρότο,τον πελτέ,τα μανιτάρια,τον μαιντανό,λίγο νεράκι,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο κιμάς
- Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα,από πάνω απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας,συνεχίζουμε με την γέμιση και στην συνέχεια βάζουμε το δεύτερο φύλλο
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς,για 40 περίπου λεπτά
-