Ελληνικό μακλούμπε με 3 μονάδες από το κρέας , το λάδι και το ρύζι!
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό μοσχάρι (σε κυβάκια) ή αρνί (σε μικρά κομματάκια)
- 1/2 κιλό ρύζι καρολίνα ή κίτρινο
- 6 μελιτζάνες σε κυβάκια
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
- γαρύφαλλο, κανέλα
- άνηθο, δυόσμο
- λάδι για σωτάρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβω το κρέας σε μικρά κυβάκια.
- Το σωτάρω και ρίχνω τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Προσθέτω λίγο νερό και βράζω να μαλακώσει 50 λεπτά περίπου.
- Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα.
- Στο ζωμό του (ίσως χρειαστεί προσθήκη νερού) προσθέτω τις μελιτζάνες και το ρύζι και βράζω 15 -20 λεπτά.
- Σε κατσαρόλα βάζω μια στρώση κρέας.
- Απο πάνω μια στρώση μελιτζάνα – ρύζι.
- Τελειώνω με άλλη μια στρώση κρέατος.
- Βράζω όλα μαζί για 5 λεπτά.
- Αφού φουσκώσει το ρύζι και πιεί το ζωμό αναποδογυρίζω σε πιατέλα.
- Σερβίρω με συνοδεία ψιλοκομμένης ντοματοσαλάτας μέσα σε μια πιπεριά αφού την αδειάσω από τα σπόρια της ή με στραγγιστό γιαούρτι (αν χρησιμοποιήσω γιαούρτι μετράω άλλη 1 μονάδα).