Χταπόδι με σάλτσα από μουστάρδα με 2 μονάδες από το χταπόδι και την κρέμα γάλακτος.
Συστατικά:
1 κιλό χταπόδι
6 κουτ μουστάρδα (δείτε τις επιτρεπόμενες εδώ)
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος (δείτε τις επιτρεπόμενες εδώ)
χυμός 1 λεμονιού
τζίντζερ τριμμένο
μαύρο πιπέρι
πράσινο πιπέρι
πάπρικα
Οδηγίες:
Κόβετε το χταπόδι, το τυλίγετε με τη μουστάρδα, το κλείνετε σε ασημόχαρτο και το ψήνετε σε χαμηλή φωτιά επί 1 1/2 ώρα.
Πετάτε τη σάλτσα, το καθαρίζετε από την πέτσα του και το περιχύνετε με την κρέμα που έχετε χτυπήσει με λίγο νερό, το χυμό του λεμονιού και τα πιπέρια.
Το ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή