Αυγά μάτια με κολοκυθάκια στο τηγάνι (2 μονάδες)

0
5731

Αυγά μάτια με κολοκυθάκια στο τηγάνι με 2 μονάδες από τα αυγά και το λάδι!

Αυγά μάτια με κολοκυθάκια με 2 μονάδες από τα αυγά και το λάδι!
Υλικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
40 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:


Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και μετά σε πολύ λεπτές φέτες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό, αλλιώς πρέπει να αυξήσουμε λίγο το ελαιόλαδο) προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο.

Στη συνέχεια, με μια ξύλινη σπάτουλα κάνουμε 4 «φωλιές» μέσα στο τηγάνι και εκεί σπάμε τα αυγά. Με μια ξύλινη σπάτουλα «σκαλίζουμε» προσεκτικά το ασπράδι με κυκλικές κινήσεις γύρω από τον κρόκο -χωρίς να τον σπάσουμε-, ώστε να ανακατευτεί λίγο με τα κολοκυθάκια και να ψηθεί.

Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας, σκεπάζουμε το σκεύος με ένα καπάκι (το δικό του, αν έχει, ή από μία κατσαρόλα) και αφήνουμε στο ήδη ζεστό μάτι για 3 – 4 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξουν οι κρόκοι. Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο μυρωδικό της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here