Αρνάκι Κοκκινιστό Με Δυόσμο με 3 μονάδες από το κρέας, το λάδι και το κρασί!
Υλικά:
1 1.5 κιλό αρνάκι για κατσαρόλα σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι ροζέ κρασί
3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, περασμένες από τον τρίφτη (1 κονκασέ το χειμώνα)
1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
1 ξύλο κανέλα
6 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι νερό με διαλυμένο 1 ζωμό λαχανικών (συνταγή για ζωμό λαχανικών δείτε εδώ)
15-20 φύλλα δυόσμου
¾ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές το αρνάκι με το ξύλο της κανέλας και το μπαχάρι.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη καρύδας, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το νερό με το ζωμό λαχανικών.
Μαγειρεύουμε σκεπασμένο το αρνάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος ρίχνουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο και σερβίρουμε.