Αχλάδια με σαφράν με 2 μονάδες από το κρασί και την κρέμα γάλακτος!
Υλικά
Μερικοί στήμονες σαφράν
225 γρ. λευκό κρασί
75 γρ. ζάχαρη καρύδας
6 μικρά ώριμα αχλάδια καθαρισμένα
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Οδηγίες
Βάζουμε το σαφράν, το κρασί και τη ζάχαρη καρύδας σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη καρύδας. Προσθέτουμε τα αχλάδια μέσα στο ζεστό σιρόπι, με 150 ml κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά ώσπου να μείνει το μισό και περιχύνουμε με αυτό τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να μείνουν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.
Πηγή:http://www.botrini.gr