Μαρμελάδα μανταρίνι (0 μονάδες)

Γλυκα, Διαφορα γλυκα, Μαρμελαδες-Κομποστες, Με φρουτα, Συνταγες με 0 μοναδες


Μαρμελάδα μανταρίν χωρίς μονάδες!

Υλικά
2 κιλά μανταρίνια ακέρωτα

2 κιλά ζάχαρη καρύδας

1 βανίλια

Χυμό από 1 λεμόνι

Οδηγίες


Βάζουμε τα μανταρίνια σε νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Πετάμε ύστερα το νερό και βάζουμε τα μανταρίνια σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα τους και την πολτοποιούμε. Ρίχνουμε τον πολτό μέσα στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη μαρμελάδα να ξεκουραστεί για μία ημέρα. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε τη βανίλια, αφού την ανοίξουμε και αφαιρέσουμε τα σποράκια. Βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και στο τέλος μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.


Πηγή:http://www.botrini.gr

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

Αφήστε μια απάντηση