Ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο και λεμόνι με 2 μονάδες από τα ζυμαρικά και το αβοκάντο!
Υλικά:
ένα κουτί ζυμαρικά πέννες ( ή της αρεσκείας σας)
2 αβοκάντο
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμό ενός λεμονιού
χυμό ενός λάιμ
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
βασιλικό φρέσκο ( μικρό ματσάκι)
ντοματίνια κομμέα στη μέση ( περίπου 5-8)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε καλά το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το μισό βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και στη συνέχεια ρίχνετε τη σάλτσα. Προσθέτετε τον υπόλοιπο φρέσκο βασιλικό και τα ντοματίνια, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε με λίγο ξύσμα από λεμόνι.