Τζατζίκι (λαχανικών) της Αργυρώς με 3 μονάδες από το γιαούρτι, το λάδι και το αβοκάντο!!
Υλικά Συνταγής:
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
1 αγγούρι τρυφερό και λεπτό χωρίς πολλούς σπόρους
1 καρότο
1 τρυφερό κολοκύθι
1 ώριμο αβοκάντο
1 ντομάτα
2- 4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
2-3 κ.σ. ξίδι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
λίγο φρέσκο άνηθο και λίγο φρέσκο δυόσμο (ή ένα από τα δύο)
Εκτέλεση:
Για το τζατζίκι λαχανικών με αβοκάντο, αποφλοιώνουμε πρώτα τη ντομάτα και την κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και κρατάμε μόνο τη σάρκα της. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά.
Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπολ που έχουμε βάλει το γιαούρτι.
Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξίδι και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο.