Σπιτική μαρμελάδα αχλάδι με 0 μονάδες
Υλικά
- 1.250 γρ. αχλάδια
- 700 γρ. ζάχαρη καρύδας
- 440 γρ. νερό
- 1 λεμόνι (τον χυμό του)
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
1. Διαλέγετε ώριμα γερά αχλάδια. Τα καθαρίζετε και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Για να μη μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσετε όλα, τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα αχλάδια να βράσουν μέχρι να λιώσουν.
3. Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη καρύδας να βράσουν. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
4. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.
5. Προσθέτετε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει καλά και τη βάζετε σε αποστειρωμένα γυάλινα δοχεία.