Πατάτες με πράσινες τσακιστές ελιές με 3 μονάδες από τις πατάτες, το λάδι και τις ελιές!
Ποιος είπε ότι οι ελιές και η κάππαρη μπαίνουν μόνο στη σαλάτα; Βάλτε τις και στο φαγητό και απολαύστε ένα ιδιαίτερο πιάτο.
Υλικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες καλά στραγγισμένες
- 100 γρ. τσακιστές πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια
- Πολύ λεπτές φλούδες ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά κάππαρη
- 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1½ κουταλιά ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 10΄, μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζετε, τις απλώνετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τις λιώνετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε το ταψί ψηλά στο φούρνο και ψήνετε για 15΄.
2. Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο και τις αναμειγνύετε με τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις φλούδες λεμονιού, τις ελιές και το μαϊντανό. Στη συνέχεια, τις ξαναβάζετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15΄, μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν στην επιφάνεια.