Σολωμός φρικασέ με 1 μονάδα από το ψάρι!
Θα χρειαστούμε
1 φέτα σολομό-1 κούπα χόρτα εγώ έβαλα ραδίκια που είχα.
4 μαρούλια-2 φρέσκα κρεμμυδάκια-άνιθο-φέτες λεμόνι
αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο-χυμό λεμονιού.
Πως το φτιάχνουμε
Βράζουμε λίγο τα χόρτα να κρατάνε γιατί το ψάρι θέλει λίγη ώρα.
Βάζουμε σε μαντεμένια κατσαρόλα τα χόρτα-μαρούλι-κρεμμυδάκι-άνιθο.
Αλάτι-πιπέρι και τις φέτες με το λεμόνι γύρω-γύρω.
Από πάνω τον σολομό αλάτι-πιπέρι-θρούμπι-κόλιανδρο.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο
Ψήνουμε περίπου μισή ώρα να πάρει ένα ωραίο χρώμαΑφού ψηθεί κάνουμε λαδολέμονο η σκέτο λεμόνι όπως το έφτιαξα εγώ.
Έτσι και αλλιώς ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι πολύ ωφέλιμο όμως.
Αν δεν έχετε σαν την κατσαρόλα μου φτιάξτε το σε γάστρα η ταψάκι.
( να το σκεπάσετε να ψηθούν και τα χόρτα)
Πηγή:http://elpidaslittlecorner.blogspot.gr