Σαν παστίτσιο, εύκολο, στη στιγμή με 3 μονάδες από τα ζυμαρικά, τον κιμά και το τυρί!
Σας δίνω τη λύση για να φτιάξετε μόνοι σας ένα κλασικό παστίτσιο, χωρίς την μπεσαμέλ -είτε γιατί είναι δύσκολη, είτε γιατί παχαίνει, κάποιοι την αποφεύγουν.
Είναι η κλασική συνταγή για παστίτσιο, ελάχιστα «πειραγμένη» και απλοποιημένη: αντί για μπεσαμέλ έχει τριμμένο τυρί.
Υλικά:
1 κρεμμύδι
1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 φλυτζάνι σάλτσα ντομάτας
Ρίγανη και βασιλικό
Αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο φαρφάλες
1 1/2 φλυτζάνι τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Βράστε τις φαρφάλες όπως λέει το πακέτο, να μη λιώσουν
Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Κόψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές -Βάλτε τα σε βαθύ τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά , να μαλακώσουν
Προσθέστε τον κιμά στο τηγάνι, ροδίστε καλά, ρίξτε αλάτι, πιπέρι
Προσθέστε την ρίγανη, τον βασιλικό, την σάλτσα ντομάτας και αφήστε να βράσει για 1 ώρα
Βάλτε ανάμεικτα τα μακαρόνια και τον κιμά σε ταψάκι, ρίξτε από πάνω το τριμμένο τυρί, ψήστε στον φούρνο για 30 λεπτά -Έτοιμο!