Πέρκα ψητή με salsa verde με 3 μονάδες από το ψάρι και από το λάδι (2 μονάδες γιατί είναι σε 2 μορφές – ψητό και ωμό)
Συστατικά
Για τα φιλέτα:
6 φιλέτα πέρκας
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 κ. σούπας κύμινο
1 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού πιπέρι
ξύσμα από ένα lime
χυμός από ένα lime
1 φλ. salsa verde
Για τη salsa verde:
2 ματσάκια κόλιανδρος
6 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
χυμός από δύο lime
ελαιόλαδο, αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και φρόντισε η σχάρα να είναι στη μεσαία θέση.
Κάλυψε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθέτησε τα φιλέτα της πέρκας επάνω.
Ανακάτεψε το λάδι με το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα και το χυμό lime σε ένα μικρό μπολ.
Περίχυσε τα φιλέτα με το μείγμα και με τα χέρια σου άλειψέ το σε όλη την επιφάνεια των ψαριών.
Ψήσε τα ψάρια στο φούρνο για 10 με 12 λεπτά, μέχρι να είναι τρυφερά.
Στο μπλέντερ χτύπα μαζί τα υλικά της salsa verde, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφράτο.
Σέρβιρε περιχύνοντας κάθε φιλέτο με τη salsa verde.
Πηγή:http://www.tlife.gr