Σαλάτα µε φρέσκο τόνο με 3 μονάδες από τον τόνο και το λάδι (2 μορφές-2 μονάδες)
Υλικά Συνταγής:
1 σαλάτα
1 µαρούλι
1 ματσάκι ρόκα
16 ντοματίνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμμ. φρέσκος τόνος (φιλέτο)
[Για τη σος]
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
1 κ.σ. μουστάρδα (δέιτε τις μηδενικές εδώ)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα της σαλάτας, το μαρούλι και τη ρόκα. Τα στραγγίζουμε και στη συνέχεια τα κρατάμε στο σουρωτήρι να στεγνώσουν.
2. Αμέσως μετά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο τόνο και τον σιγοψήνουμε για 5΄, περιμένοντας να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
3. Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι, να πυκνώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
4. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά μέσα σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και τον τόνο που τον έχουμε κόψει σε μπουκιές. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα πριν σερβίρουμε.