Μπριζόλες χοιρινές στη γάστρα με ρύζι με 3 μονάδες από το κρέας, το λάδι και το ρύζι.
Υλικά:
2 χοιρινές μπριζόλες
1 φλ. ρύζι για πιλάφι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στα 4
1 λεμόνι (χυμός)
1 κ.σ. μουστάρδα (ή και παραπάνω αν μας αρέσει)(για μηδενικές δείτε εδώ)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε μέσα σε ρηχή γάστρα.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και απλώνουμε τη σάλτσα αυτή στο κρέας, ώστε να το καλύψει.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και αρκετό νεράκι για να σκεπάσει το κρέας.
Σκορπάμε τα κομματάκια σκόρδου γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς και αέρα (σε προθερμασμένο φούρνο) για 20 λεπτά.
Ανοίγουμε τη γάστρα, προσθέτουμε το ρύζι και λίγο νερό ακόμα, ανακατεύουμε καλά και ξαναβάζουμε στον φούρνο, χαμηλώνοντας λίγο τους βαθμούς στους 180, μέχρι να πιει το περισσότερο νερό το ρύζι και να μαλακώσει.
Τέλος, για 5 λεπτά γυρνάμε τον φούρνο στο grill για να ροδίσει περισσότερο το κρέας.