Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα με 2 μονάδες από το ρύζι και το λάδι!
Υλικά
10 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ξερά
1200 γρ. ζωμό λαχανικών Δείτε τη συνταγή εδώ
500 γρ. τσουκνίδα ή σπανάκι
320 γρ. ρύζι arborio
150 σάλτσα ντομάτα έτοιμη
Ζεστ από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε ένα φλιτζάνι με νερό ζεστό βάζουμε μέσα τα μανιτάρια για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και ύστερα τα ψιλοκόβουμε. Ζεματίζουμε τη τσουκνίδα και την ψιλοκόβουμε. Ξεκινάμε να κάνουμε το ριζότο. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με τα μανιτάρια, τη τσουκνίδα και προσθέτουμε το ρύζι, το τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό το ζωμό λαχανικών όπως κάνουμε ένα ριζότο. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το ζεστ από το λεμόνι και ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με μία κουταλιά από τη σάλτσα ντομάτα που έχουμε ζεστάνει ξεχωριστά.
Πηγή:http://www.botrini.gr