Ρεβίθια με κίμινο και λιαστές ντομάτες! με 2 μονάδες από τα ρεβίθια και το λάδι!!
Αυτή η σαλάτα συνδυάζει τα υλικά της, τα ευεργετικά ρεβίθια με τη λιαστή ντομάτα, με τρόπο που επιτυγχάνεται η καλή απορρόφηση σιδήρου!
Υλικά:
· ¼ φλ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. σπόρους κίμινο
· 8 φλ. ρεβίθια βρασμένα
· 1 αγγούρι καθαρισμένο κομμένο σε κομμάτια
· 1/2 φλ. μαϊντανός
· 1/3 φλ. κομμένες λιαστές ντομάτες
· ¼ φλ. χυμός λεμόνι
· 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
· κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με τους σπόρους του κίμινου για να βγουν τα αρώματα σε μέτρια φωτιά. Το αφήνετε να κρυώσει.
2. Ενώνετε όλα τα υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Η συνταγή αναλογεί σε έξι μερίδες!