Καλαμαράκια με ρύζι και ντομάτα με 4 μονάδες από τα καλαμαράκια, το ρύζι, το λάδι και το ούζο!
Συστατικά
1 φλ. ρύζι νυχάκι
800 gr καλαμάρι μικρό
1 φλ. ντοματοπολτός
1 κ. σούπας ντοματοπελτές
1 κρεμμύδι
1 πράσο
1 φλ. άνηθος
1 φλ. ελαιόλαδο
λίγο ξίδι
1 σφηνάκι ούζο
1 κ. γλυκού πάπρικα
1 κλωνάρι θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Καθάρισε καλά τα καλαμαράκια και κόψε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα, αλάτισέ τα καλά και άφησέ τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι και ρίξε το πράσο με το κρεμμύδι και σόταρέ τα.
Πρόσθεσε στην κατσαρόλα τα καλαμαράκια και ανακάτεψε καλά.
Ρίξε και το ρύζι στην κατσαρόλα, ανακάτεψε και «σβήσε» το φαγητό με το ξίδι.
Κάλυψε την κατσαρόλα με το καπάκι της και άσε να ξεκινήσει ο βρασμός.
Ρίξε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το ούζο, διάλυσε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και πρόσθεσε και αυτόν, μαζί με τον ντοματοπολτό και το θυμάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου μισή ώρα.
Πηγή:http://www.tlife.gr