Πένες με πέστο μπρόκολου και παρμεζάνα(4 μονάδες)
Ξεφεύγουμε απο το κλασσικό πέστο βασιλικού και παντρεύουμε το ζυμαρικό με το σκόρδο,το μπρόκολο και την παρμεζάνα!Πραγματικά ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα που θα σας μείνει αξέχαστο ακόμη και αν δεν είστε φίλοι του μπρόκολου!
Υλικά:
- 1 πακέτο πένες
- 500γρ μπρόκολο
- 1 κρεμμύδι μικρό τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 80γρ παρμεζάνα
- 4 κ.σ κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ βούτυρο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
-
- Πλένουμε το μπρόκολο το κόβουμε σε μπουκετάκια και το βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει τσιγαρίζουμε για 5-6 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας.Κραταμε μια κούπα από το νερό που βράσαμε τις πένες και τις σουρώνουμε
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπρόκολο,αλάτι,πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά
- Βάζουμε στο μούλτι το μείγμα του μπρόκολου μαζί με την παρμεζάνα και το λιώνουμε
- Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις πένες,συμπληρώνουμε αν χρειάζεται λίγο από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια ώστε να αραιώσει λίγο η σάλτσα και ανακατεύουμε καλά
- Βλέπουμε αν χρειάζεται να συμπληρώσουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε