Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο(3 μονάδες)Ένα θαυμάσιο πιάτο.Είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν κυρίως γεύμα!Τα μανιτάρια στο φούρνο με τις πατάτες θυμίζουν κρέας και τα αρώματα του σκόρδου και του κρασιού κάνουν το σύνολο καταπληκτικό!
Υλικά:
- 1 1/2 κιλό πατάτες
- 1 κιλό μανιτάρια portobello φρέσκα
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασί λευκό
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- Μαιντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
-
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί(δεν τα πλένουμε ποτέ γιατί ρουφάνε το νερό σαν σφουγγάρι) και τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια
- Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια,το κρεμμύδι,το σκόρδο,το ελαιόλαδο και το κρασί ,τα ανακετεύουμε μεταξύ τους και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Ανα διαστήματα ανακατεύουμε προσεκτικά και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι