Νόστιμο κριθαρότο γεμιστό με λουκάνικα και πιπεριές με 2 μονάδες από το κριθαράκι και το λουκάνικο.
Υλικά:
Μισή σακούλα κριθαράκι
2 κρεμμύδια ξερά
1 συσκευασία μανιτάρια κονσέρβας
3 πιπεριές πολύχρωμες (1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη)
2 λουκάνικα (επιτρεπόμενα στα προϊόντα εμπορίου)
1 σκελίδα σκόρδο ή 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη καρύδας
1 ντομάτα φρέσκια
λίγο ξίδι
1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
Νερό
Εκτέλεση:
Αρχίζουμε βάζοντας σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει πολύ καλά ψιλοκομμένο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να κάψουν για ένα λεπτό και έπειτα κόβουμε τα λουκάνικα σε μεσαία κομμάτια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα.
Αφού περάσει 1 λεπτό, παίρνουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες ή κομμάτια αναλόγως με τη προτίμηση μας και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια κονσέρβας αφού τα έχουμε ξεπλύνει καλά. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το λουκάνικο μας και οι πιπεριές και σβήνουμε με το ξίδι. Μόλις απορροφηθεί το ξίδι, κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μείγμα.
Μετά από 1 λεπτό, προσθέτουμε και τα μπαχαρικά μας, μαζί και τη ζάχαρη καρύδας. Τέλος, ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε να γίνουν όλα τα υλικά ένα μείγμα και μόλις ρουφήξει τα υγρά του, προσθέτουμε όσο νερό χρειαζόμαστε για να βράσει καλά το κριθαρότο μας.
Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Μόλις δούμε ότι αρχίζει και χυλώνει, τότε είναι έτοιμο. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και τέλος, ρίχνουμε και το λεμόνι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!