Νόστιμα μπιφτέκια γαλοπούλας με 2 μονάδες από το κρέας και το αυγό!
Υλικά συνταγής:
Στήθος φιλέτο γαλοπούλα: 1 κιλό (ή στήθος φιλέτο κοτόπουλο)
Κόκκινη πιπεριά: 1/2 μέτρια
Πολύ ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 1/3 ματσάκι
Αυγό: 1 μεγάλο
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ξερό θυμάρι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι τσαγιού
Οδηγίες:
1. Κόβετε το στήθος σε κιμά (αν δεν έχετε μηχανή του κιμά, ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τον κόψει). Αν το κάνετε μόνοι σας, μπορείτε μαζί να αλέσετε και την πιπεριά, κρεμμύδι και μαϊντανό, αλλιώς ψιλοκόψτε τα και προσθέστε τα στον κιμά.
2. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε το μείγμα, αλλά χωρίς να το πολυδουλέψετε και σφίξει. Αν έχετε χρόνο, το σκεπάζετε και το βάζετε μισή ώρα στο ψυγείο.
3. Ζεσταίνετε την γκριλιέρα ή το γκριλ να κάψει καλά. Πλάθετε 6 μεγάλα ή περισσότερα μικρότερα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στο καυτό γκριλ, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
4. Σερβίρετε τα μπιφτέκια πολύ ζεστά με φρέσκο λεμόνι και πράσινα λαχανικά ή σαλάτα.