Μίνι παγωτά μπανάνας με επικάλυψη σοκολάτας! με 2 μονάδες από τις μπανάνες και τα αμύγδαλα.
Υλικά
3 μπανάνες
125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (δείτε τις μηδενικές εδώ)
75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Καθαρίζετε τις μπανάνες και τις κόβετε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνετε ένα δίσκο με λαδόκολλα.
Μπήγετε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλετε στο δίσκο που ετοιμάσατε τα αφήνετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Λιώνετε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνετε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.
Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρετε.
Πηγή