Μελιτζάνες το κάτι άλλο με 2 μονάδες από το βούτυρο και το κασέρι !
Υλικά
- Μελιτζάνες 2 μεγάλες κομμένες σε ροδέλες
- Καρότα 2 μεγάλα τριμμένα
- Κασέρι 100 γρ τριμμένο λεπτά
- Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
- Άνηθος 1 κλωναράκι για στολισμό
- Βούτυρο 1 κουταλιά σούπας & λίγο ακόμα λιωμένο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Οδηγίες
Πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες μας ,τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, μετά τις στραγγίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε λίγο λιωμένο βούτυρο που βάλαμε σε τηγάνι να κάψει. Αφού τις τηγανίσουμε και από τις δυο πλευρές τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι. Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο καλά και σοτάρουμε τα καρότα μας, μαζί με το τριμμένο σκόρδο και μόλις σοταριστούν καλά κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το τριμμένο κασσέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε βάζοντας 1 ροδέλα μελιτζάνας στην βάση, στρώση από το μείγμα καρότου από πάνω και σκεπάζουμε πάλι μελιτζάνα, ενώ αν θέλουμε κάνουμε όσες στρώσεις θέλουμε αναλλάξ μελιτζάνα – καρότο. Στολίζουμε με άνηθο, ενώ συνοδεύεται άψογα με γιαούρτι (αν χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι μετράμε άλλη 1 μονάδα).