Mαρμελάδα καρπούζι με 1 μονάδα από το καρπούζι!
Υλικά:
- 6 φλιτζ. καρπούζι
- 5 φλιτζ. ζάχαρη καρύδας
- 1/2 φλιτζ. λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 25 γρ. τζίντζερ
- ένα γλυκάνισο αστεροειδή
- 1 κλωνάρι βανίλια
- 80 γρ. πηκτίνη
Εκτέλεση:
Αφού καθαρίσουμε το καρπούζι από το φλοιό του,και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια,το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε στη κατσαρόλα και τη ζάχαρη καρύδας και αφού πάρει μία βράση ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε μια ώρα περίπου να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το καρπούζι έχει την επιθυμητή υφή (τραγανό,αλλά να λιώνει στο στόμα), ρίχνουμε την πηκτίνη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.