Μακαρόνια με σάλτσα καρμπονάρα (4 μονάδες)
Μακαρόνια με σάλτσα καρμπονάρα με 4 μονάδες από τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος, το αλλαντικό και το βούτυρο.
Υλικά:
1 πακέτο ζυμαρικά
Κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
βούτυρο
μανιτάρια
ζαμπόν ή μπέικον (για επιτρεπόμενα με 1 μονάδα δείτε εδώ)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε λίγο βούτυρο. Τσιγαρίζουμε το ζαμπόν ή το μπέικον και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Αν θέλουμε τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο. Σερβίρουμε με ζεστή την σάλτσα.