Μac and Cheese διαφορετικό με 3 μονάδες από τις πατάτες, το γάλα αμυγδάλου και τα ζυμαρικά!
ΠΡΟΣΟΧΗ: το γάλα αμυγδάλου να είναι 1 μονάδας!
Υλικά
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρότο
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένες πατάτες
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
3 κουταλιές της σούπας μαγιά
3 κουταλιές της σούπας άγλυκο γάλα αμυγδάλου
½ κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζυμαρικά της επιλογής σας ΄
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες και κρύο νερό μέχρι να τις καλύψει. Στη συνέχεια τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε σε ένα μπλέντερ και τις χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν μια κολλώδη υφή. Ύστερα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός από το θυμάρι και τα ζυμαρικά και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Στο τέλος προσθέτουμε και το θυμάρι. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με επιπλέον θυμάρι και καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή:http://jenny.gr