Σοκολατόπιτα με φύλλο με 3 μονάδες από το φύλλο, το γάλα και το σιμιγδάλι!
ΠΡΟΣΟΧΗ: στον περιορισμό της ποσότητας λόγω φύλλου (μέχρι 3 κανονικά κομμάτια)
Υλικά Συνταγής:
2 φύλλα έτοιμα φύλλα (λαδωμένα και τσαλακωμένα)
1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
6 κ.σ κοφτές σιμιγδάλι ψιλό (60 γραμ.)
6 κ.σ κοφτές ζάχαρη καρύδας (60 γραμ.)
4 κ.σ κοφτές κακάο (40 γραμ.)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ γεμάτες μηδενική μερέντα (για την συνταγή δείτε εδώ)
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για μηδενική δείτε εδώ)
Εκτέλεση:
Για τη σοκολατόπιτα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα, όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη καρύδας, σιμιγδάλι, κακάο, αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα κι αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την μηδενική μερέντα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα.
Βγάζουμε τα τσαλακωμένα φύλλα στον πάγκο. Ανασηκώνουμε το ένα φύλλο.
Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45′ να ροδίσει καλά.