Ψαρονέφρι τυλιχτό σε αμπελόφυλλο με 4 μονάδες από το κρέας, την φέτα, το κρασί και το βούτυρο.
Υλικά για 10 άτομα
6 φιλέτα ψαρονέφρι (300 γρ. το καθένα)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
30-36 αμπελόφυλλα
λαδόκολλα για το τύλιγμα
Για τη γέμιση
24 λιαστές ντομάτες
6 κ.σ. κάππαρη
250 γρ. φέτα, σε μπαστουνάκια
2 κ.σ. βούτυρο
1 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ανοίξει τα φιλέτα και να μας τα χτυπήσει ελαφρώς.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 6 κομμάτια λαδόκολλας μεγέθους περίπου 40 x 40 εκ. το καθένα.
Σε κάθε κομμάτι τοποθετούμε από 5-6 αμπελόφυλλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, βάζουμε από ένα σε κάθε λαδόκολλα και μοιράζουμε επάνω τα υλικά της γέμισης με την εξής σειρά: πρώτα τις λιαστές ντομάτες, μετά την κάππαρη και στο τέλος τη φέτα.
Διπλώνουμε σφιχτά κάθε λαδόκολλα, προσέχοντας να μη φύγει η γέμιση.
Τοποθετούμε τα πακετάκια σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κρασί και το βούτυρο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
Ανοίγουμε τις λαδόκολλες και αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα φιλέτα προτού τα κόψουμε σε φέτες.
Πηγή: http://www.imommy.gr