Καροτόσουπα με τζίντζερ με 2 μονάδες από το λάδι και την κρέμα γάλακτος (ή το τυρί κρέμα)!
Υλικά συνταγής
600 γρ. καρότα
300 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο (πιπερόριζα)
1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών ζεστός (για συνταγή δείτε εδώ)
150 ml κρέμα γάλακτος ή 100 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα (για επιτρεπόμενες κρέμες γάλακτος με 1 μονάδα δείτε εδώ)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ξύνετε τα καρότα και τα πλένετε πολύ καλά. Τα κόβετε σε ροδέλες λεπτές ή σε κυβάκια. Ζεσταίνετε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τα καρότα, το τζίντζερ και 1 ποτήρι από το ζωμό λαχανικών και αφήνετε να βράσουν μέχρις ότου τα καρότα αρχίσουν να μαλακώνουν.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και το βάζετε στο μπλέντερ. Πολτοποιείτε για 2΄-3΄, μέχρις ότου τα υλικά ομοιογενοποιηθούν. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα το μείγμα των καρότων μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 10΄, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το τυρί-κρέμα, βράζετε για 2′ και σερβίρετε τη σούπα καυτή σε 4 πιάτα ή μπολ, σκέτη ή πασπαλισμένη με λίγο θυμάρι, κρουτόν, λίγο φρέσκο τυρί-κρέμα ή κάποιο φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας σας.