Καρότα με κρέμα γάλακτος και βούτυρο με 2 μονάδες από το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος! Εντυπωσιακό πιάτο με βελούδινη γεύση και αρώματα γλυκάνισου, ιδανικό για σερβίρισμα σε μπουφέ ή ως συνοδευτικό σε λευκό ψητό κρέας.
Συστατικά:
800 γρ. καρότα
80 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
1 μικρό μάτσο σγουρό μαϊντανό
1 κ.γλ. γλυκάνισο
αλάτι, πιπέριΟδηγίες:
80 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
1 μικρό μάτσο σγουρό μαϊντανό
1 κ.γλ. γλυκάνισο
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
Βράζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με χοντρό φρεσκοκομμένο πιπέρι και τον σγουρό μαϊντανό.
Πηγή
Βράζουμε τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλάτι και πιπέρι, μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τον γλυκάνισο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με χοντρό φρεσκοκομμένο πιπέρι και τον σγουρό μαϊντανό.
Πηγή