Στραπατσάδα με σπανάκι, ανθότυρο και ντοματίνια με 3 μονάδες από τα αυγά, το τυρί και το λάδι.
Υλικά
800 γρ. σπανάκι, λεπτοκομμένο (για να γλιτώσουμε χρόνο, μπορούμε να προμηθευτούμε έτοιμο, συσκευασμένο σε σακουλάκια)
6 αυγά
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
200 γρ. ανθότυρο (προτιμότερο Κρήτης)
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο και τον άνηθο μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο σπανάκι. Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να πήξουν και να γίνει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε το ανθότυρο και τα ντοματίνια, αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει ελαφρώς το ανθότυρο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πηγή