Γρήγορες μανιταρόπιτες με 3 μονάδες ανά 3 τεμάχια από τη σφολιάτα, το τυρί και το βούτυρο
Υλικά
- Σφολιάτα 1 φύλλο κομμένο σε τετράγωνα
- Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ
- Σος βαλσάμικο 3 κουταλιές σούπας(για μηδενικό δείτε εδώ)
- Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
- Βούτυρο λιωμένο 2 κουταλιές σούπας
- Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν,αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με την σος βαλσάμικο. Αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια, τοποθετούμε κάθε κομμάτι σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα και τα γεμίζουμε με τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, διπλώνουμε λίγο τις γωνίες του φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η σφολιάτα μας. Σερβίρονται ζεστά.