Είναι γνωστό ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα ωφελούν τη σκελετική υγεία χάρη στο πολύτιμο ασβέστιο που παρέχουν και τώρα μια νέα μελέτη το επιβεβαιώνει!
Οι επιστήμονες, από το Κολέγιο Τρίνιτι και το Νοσοκομείο Σαιντ Τζέιμς της Ιρλανδίας και το Πανεπιστήμιο του Ούλστερ της Βόρειας Ιρλανδίας παρακολούθησαν 4.310 άτομα 60 ετών και άνω, συλλέγοντας πληροφορίες για τη διατροφή και άλλες συνήθειές τους. Η οστική πυκνότητα και η φθορά στις αρθρώσεις τους μετρήθηκε με ακτινογραφία και μαγνητική τομογραφία και επίσης αξιολογήθηκαν διάφορες πτυχές της φυσικής τους κατάστασης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Osteoporosis International, όσοι από τους συμμετέχοντες κατανάλωναν καθημερινά γιαούρτι παρουσίαζαν 3-4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα σε σύγκριση με όσους δεν είχαν βάλει στη διατροφή τους το γαλακτοκομικό. Επίσης, η καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού συσχετίστηκε με 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης στις γυναίκες και 52% μικρότερο κίνδυνο στους άντρες, ενώ οι λάτρεις του γιαουρτιού φάνηκε να βρίσκονται και σε καλύτερη φυσική κατάσταση.