Γαριδοσαλάτα με άσπρο, κόκκινο λάχανο και ντρέσιγκ με 2 μονάδες από τις γαρίδες και το λάδι!
Υλικά
Γαρίδες 1/2 κιλό μεγάλες
Λάχανο άσπρο 2 φλυτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο
Λάχανο κόκκινο 2 φλυτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο
Σέλινο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
Αγγούρι 1
Πιπεριά κόκκινη 1/2
Πιπεριά κίτρινη 1/2
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το ντρέσιγκ
Πορτοκάλι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Λεμόνι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Δύοσμος 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος
Ζάχαρη καρύδας 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Οδηγίες
Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες (στην ράχη τους έχουν ένα εντεράκι, μπορούμε να το αφαιρέσουμε με μια οδοντογλυφίδα ή να χαράξουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι τη ράχη για να βγει πιο εύκολα) αφήνουμε τις ουρές τους, τις πλένουμε και τις βάζουμε να βράσουν για 7 λεπτά. Τις βγάζουμε και κρατάμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που έβρασαν. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο, το κόκκινο, το σέλινο, τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες και τις φέτες από το αγγούρι και τα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σε ένα βάζο με καπάκι, να κλείνει καλά, βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσιγκ, καθώς και το μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που βράσαμε τις γαρίδες και το κουνάμε ώστε να ανακατεύουν όλα πολύ καλά. Μεταφέρουμε την σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τις γαρίδες και περιχύνουμε με το ντρέσιγκ.
Πηγή: https://www.chefoulis.gr