Μπάμιες με σάλτσα ντομάτας με 1 μονάδα από το λάδι!
Υλικά
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεµµύδι ξερό, χοντροκοµµένο
2 σκελίδες σκόρδου, κοπανισµένες
500 γρ. φρέσκες ή κατεψυγµένες µπάµιες
400 γρ. ντοµάτες κονκασέ
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη καρύδας
3 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού
4 κουτ. σούπας ψιλοκοµµένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (αν δεν µας αρέσει, τον αντικαθιστούµε µε µαϊντανό)
αλάτι
Διαδικασία
Σε ένα µεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά το λάδι, προσθέτουµε το κρεµµύδι και το τσιγαρίζουµε για 4-5 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει. Προσθέτουµε το σκόρδο και σοτάρουµε για 1 λεπτό ακόµα.
Προσθέτουµε τις µπάµιες στο τηγάνι και τις σοτάρουµε, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα, για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουµε τις ντοµάτες, αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και τον χυµό λεµονιού και σιγοβράζουµε, σκεπάζοντας το τηγάνι, για 3-4 λεπτά. Προσθέτουµε ανακατεύοντας τον κόλιανδρο, σκεπάζουµε, σιγοβράζουµε για 5 λεπτά ακόµα και σερβίρουµε. Έτσι, οι µπάµιες θα είναι τραγανές. Αν τις θέλουµε πιο µαλακές, προσθέτουµε µαζί µε τις ντοµάτες 1 ποτήρι νερό και µαγειρεύουµε 10 λεπτά περισσότερο.