Γαρίδες κοκκινιστές με 3 μονάδες από τις γαρίδες, τις πατάτες και το λάδι
Υλικά
- Γαρίδες 500 γρ φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- Πατάτες 1 κιλό
- Κόλιανδρος ξερός 1 κουταλιά σούπας
- Ντομάτακι ψιλοκομμένο 1 κουτί
- Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
- Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
- Πιπερίτσα τσίλι 1 τεμ
- Αλάτι -πιπέρι
- Νερό για το βράσιμο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 -15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και τις βάζουμε να σουρώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, το μισό κόλιανδρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο , τα σοτάρουμε και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε φέτες. Τα σοτάρουμε όλα μαζί, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι , την πιπεριά τσίλι και νερό ίσα να τα σκεπάζει και σιγοβράζουμε περίπου για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις καθαρισμένες γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο κόλιανδρο.