Ελβετικές πατάτες ροστί με 2 μονάδες από τις πατάτες και το μπέικον!
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
9 λωρίδες μπέικον (για επιτρεπόμενα με 1 μονάδα, δείτε εδώ)
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες μας αφού πρώτα τις βράσουμε και στη συνέχεια τις περνάμε από τον χοντρό τρίφτη του τυριού.
Τις αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο και εν τω μεταξύ βάζουμε να κάψει το πολύ καλά ένα τηγάνι. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το μπέικον και το κρεμμύδι να σοταριστούν ελαφρά.
Βάζουμε τις τριμμένες πατάτες και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Πιέζουμε με μία σπάτουλα το μείγμα και μετά από 10 λεπτά γυρνάμε και από την άλλη πλευρά για άλλα δέκα λεπτά.