Χοιρινά μπριζολάκια με φανταστική σάλτσα με 3 μονάδες από το κρέας, το λάδι και το κρασί!
Υλικά Συνταγής:
4 (ή 8 αν είναι πολύ μικρά) χοιρινά μπριζολάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πορτοκάλι ακέρωτο (φλούδα)
1 δαφνόφυλλο
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
2 συσκευασίες (800 γραμμ.) ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 πορτοκάλι (χυμός)
2 κ.σ. Βαλσαμικό Ξίδι (για μηδενικό δείτε εδώ)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ, κατά προτίµηση αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και ροδίζουµε τα χοιρινά µπριζολάκια 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουµε σε πιατέλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο ρίχνουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα σοτάρουµε για 4-5 λεπτά µέχρι να µαραθούν ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και αφήνουµε περίπου 2-3 λεπτά να εξατµιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουµε τις ντοµάτες, τα χοιρινά µπριζολάκια, το ξίδι και το χυµό πορτοκαλιού.
Αλατοπιπερώνουµε. Σκεπάζουµε το φαγητό και το σιγοβράζουµε για 20 λεπτά.
Βγάζουµε τα µπριζολάκια σε πιατέλα. Μεταφέρουµε τη σάλτσα στο µπλέντερ και την πολτοποιούµε. Περιχύνουµε τα µπριζολάκια µε την τέλεια σάλτσα.