Αγκινάρες Σαγανάκι με 3 μονάδες από το λάδι, το ούζο και την φέτα!
Υλικά:
8 αγκινάρες κομμένες σε χοντρές φέτες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
μερικά κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη ή θυμάρι ή άνηθο ή μαϊντανό
1 σφηνάκι ούζο
150 γρ. φέτα
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν ελάχιστα, χωρίς να μαυρίσουν και χωρίς να χάσουν το χρώμα τους.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε τις αγκινάρες μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη φέτα σε κυβάκια, την αφήνουμε να μισολιώσει, ρίχνουμε τα αρωματικά και το χυμό λεμονιού μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε!