Ένα μεσαίο πορτοκάλι περιέχει κατά μέσο όρο 75 mg βιταμίνης C. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 90 mg για τους άντρες και 75 mg για τις γυναίκες.
Η δράση της, πολυεπίπεδη και εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό σου.
Αντικαρκινικό, αντιοξειδωτικό, ασπίδα για τη γρίπη, για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών, των δοντιών, των ματιών, των αιμοφόρων αγγείων αλλά και του μεταβολισμού. Κι αυτά είναι τα πιο σημαντικά.
Αλλά βιταμίνη C δεν είναι μόνο τα πορτοκάλια, υπάρχουν κι άλλες πηγές από τις οποίες μπορείς να απορροφήσεις αυτό το πολύτιμο συστατικό, ακόμα και σε μεγαλύτερη ποσότητα.
Φράουλες: 85 mg ανά φλιτζάνι.
Ανανάς: 79 mg ανά φλιτζάνι.
Γουλί (ή γογγυλοκράμβη): 84 mg ανά φλιτζάνι.
Μάνγκο: 122 mg ανά φρούτο.
Λαχανάκια Βρυξελλών: 75 mg ανά φλιτζάνι.
Ακτινίδιο: 128 mg ανά φλιτζάνι.
Παπάγια: 95 mg ανά φρούτο.
Πιπεριά: από 95 mg η πράσινη μέχρι και 300 mg η κίτρινη!
Μπρόκολο: 81 mg ανά φλιτζάνι.