Σπιτικό παστέλι με 2 μονάδες από το σουσάμι και το μέλι!
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. σουσάμι, 500 γρ. μέλι, 3 κουτ. γλ. ψιλοτριμμένο θυμάρι, ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το σουσάμι να καβουρδιστεί. Σε κατσαρόλα βράζουμε το μέλι επί δέκα λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά. Για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο το μείγμα μας, ρίχνουμε λίγο μέσα σε ένα ποτήρι με νερό. Αν σχηματιστεί μια ελαστική μπάλα, τότε είναι εντάξει. Αν διαλυθεί, τότε χρειάζεται να σταθεί λίγο ακόμα. Σε ίσια επιφάνεια απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα μας, προσθέτουμε, αν θέλουμε, και λίγο έξτρα σουσάμι από πάνω και σκεπάζουμε με μια δεύτερη κόλλα χαρτιού. Με πλάστη πιέζουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ίσιο, με πάχος 1 εκατοστό. Μετά από 15 λεπτά κόβουμε το παστέλι μας σε μερίδες και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.