Ρύζι μπασμάτι με φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιανδρο με 2 μονάδες από το ρύζι και το λάδι!
Υλικά
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό το ρύζι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Οταν είναι έτοιμο, το σουρώνουμε.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τον κόλιανδρο (ή μαϊντανό). Ανακατεύουμε για 3 – 4 λεπτά και σερβίρουμε.