Ριζότο με σαφράν και κολοκυθάκια με 3 μονάδες από το ρύζι, το λάδι και τον ζωμό κοτόπουλου!
Υλικά
1/2 κιλό ρύζι για ριζότο
1 κρεμμύδι τριμμένο
10 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
ελαιόλαδο
ζωμός κοτόπουλου (για συνταγή δείτε εδώ)
5-6 σαφράν
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια και τα αφήνετε να τσιγαριστούν. Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο να τσιγαριστεί. Ρίχνετε λίγο ζωμό μαζί με το σαφράν και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Σιγά σιγά ρίχνετε πάλι ζωμό και επαναλαμβάνετε έως ότου το ρύζι χυλώσει. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε ζεστό.
Πηγή:http://www.govastileto.gr